Istočno Sarajevo
0

Privedene 3 osobe zbog eksplozije kod FPS-a

FENA
Policija u Istočnom Sarajevu lišila je slobode tri osobe zbog osnovane sumnje da su povezani s eksplozijom 23. novembra u 18.50 sati ispred objekta Fakulteta za poslovne studije u Ravnogorskoj ulici, općina Istočna Ilidža.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, pripadnici krimpolicije su izvršili uviđaj i konstatovali da povrijeđenih nije bilo te da su na tom objektu usljed detonacije ručne bombe, polomljena tri stakla.

U posljednjih petnaestak dana, policiji je u tri navrata prijavljivano da je na navedenom fakultetu postavljena eksplozivna naprava, nakon čega je izvršenim pregledom utvrđeno da se u svim slučajevima radilo o lažnim dojavama.

Imajući u vidu činjenicu da je i banjalučki centar javne bezbjednosti registrovao prijetnje vlasniku Fakulteta za poslovne studije, čiji se odjeljenje nalazi u IstočnojIlidži, CJB Istočno Sarajevo i Banja Luka će preduzimati kontinuirane aktivnosti na rasvjetljavanju spomenutih događaja.

Prema dosadašnjim informacijama kojima policija raspolaže, motiv ovih krivičnih djela, najvjerovatnije, predstavljaju sukobi između zaposlenih, odnosno određena kadrovska rješenja, saopćeno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.