Sud BiH
0

Pritvor za osumnjičene u predmetu "Zvonko Perić i drugi"

FENA
Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je odredio jednomjesečni pritvor za osumnjičene u predmetu "Zvonko Perić i drugi".

Pritvor je određen za Darija Perića, Tomislava Perića, Aleksandra Milića, Slobodana Milićevića, Desku Toholja, Musaira Đulića, Hamdiju Rizvanovića, Gordana Kosjerinu, Amira Ivankovića, Josipa Prcu, Luku Raguža, Šimu Šljivića, Ermina Rahića i Alena Katicu, osumnjičene za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 7. augusta.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret. Pritvor je, određen, budući da je utvrđeno postojanje bojazni od bjekstva osumnjičenih. Zatim, sud je, u odnosu na sve osumnjičene, odredio pritvor i zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ako bi se našli na slobodi, mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike.

Pritvor je u odnosu na sve osumnjičene određen i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogli ponoviti krivično djelo ili dovršiti već pokušano te zbog postojanja vanrednih okolnosti, koje s obzirom na način izvršenja i posljedicu izvršenog krivičnog djela, ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, saopćeno je iz Suda BiH.