BiH
144

Pristupite prijemnom ispitu i osvojite jednu od 50 stipendija na SSST-u

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) poziva sve kandidate koji žele studirati po evropskim i svjetskim standardima i steći međunarodno priznatu diplomu, usavršiti znanje dva vodeća svjetska jezika i steći čak dvije specijalnosti i kvalifikacije u toku studija da u subotu, 25. aprila, sa početkom u 09:00 sati pristupe prijemnom ispitu i osvoje jednu od 50 stipendija koje SSST i MET fondacija dodjeljuju za akademsku 2015./2016. godinu za studij na bilo kojem od fakulteta SSST-a.

Za stipendiju mogu aplicirati svi kandidati koji su:

  1. srednjoškolsko obrazovanje završili sa odličnim uspjehom (5),
  2. položili prijemni ispit na SSST,
  3. ostvarili visoku ocjenu na intervjuu koji slijedi nakon položenog prijemnog ispita na SSST-u.

Vaše je da posjetite web stranicu SSST-a: http://ssst.edu.ba/, u sekciji Prospective Students pronađete i popunite prijavni obrazac - Application Form i pošaljete ga skupa sa dodatnim traženim dokumentima našoj studentskoj službi na: [email protected], uz posebnu naznaku da aplicirate i za stipendiju.

Prijemni ispiti za sve fakultete SSST-a se održavaju subotom u 9:00 sati od aprila do septembra po listi sa terminima koja je dostupna na web stranici SSST-a u sekciji Entrance Exams, gdje možete naći sve dodatne i detaljne informacije.

Pozivamo vas da pregledate i Entrance Exams Samples - uzorke prijemnih ispita iz svih oblasti, odnosno za sve fakultete SSST-a, posebno namijenjene da pomognu kandidatima u njihovoj pripremi.

Više informacija je dostupno na web stranici www.ssst.edu.ba ili na e-mail adrese: [email protected] i [email protected].

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju, Hrasnička cesta 3a, 71 000 Sarajevo, studentska služba: +387 33 975 001 / 002, PR ured: +387 33 975 003, recepcija: +387 33 975 004