BiH
0

Pripreme za 5. sajam pčelarstva - Bee fest 2007.

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Pripreme za 5. internacionalni sajam pčelarstva i pčelarske opreme-BEE-FEST koji će biti održan u Sarajevu na otvorenom prostoru Trg oslobođenja – Alija Izetbegović od 12. do 16. septembra uveliko su otpočele, saopćili su organizatori.

Glavni cilj sajma je da se predstave male firme i pojedinci u sektoru pčelarstva i uspostave poslovne veze između proizvođača, prerađivača i prodavača pčelinjih proizvoda, ljekovitog i aromatičnog bilja u BiH, zemljama regiona, potencijalnih kupaca u Evropi i šire.

Program izlaganja na sajmu bit će pčelinji proizvodi, ljekovito i aromatično bilje - sirovi materijal, preparati od pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, sekundarni šumski plodovi, gljive, kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, proizvodi od jagodičastog voća i oprema za proizvodnju i preradu pčelinjih proizvoda, ljekovitog bilja, gljiva i literatura iz ove oblasti.

Već tradicionalno Vlada Kantona Sarajevo i USAID LAMP su prepoznali vrijednost ovakvih projekata i nastojanja za predstavljanje domaćih proizvođača.