BiH
40

Pripadnici SIPA-e pretresli sef Jasmine Horo u Unicredit banci

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su pretresli sef Unicredit banke koji koristi osumnjičena Jasmina Horo, pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića, koja je uhapšena u akciji "Blok".

Kako je za Klix.ba kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pretres je izvršen po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Tužilaštva KS.

"Pripadnici SIPA-e su pretresli sef Unicredit banke koji koristi osumnjičena Jasmina Horo, prilikom čega su pronađeni predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti za dokazivanje krivičnih djela koja se stavljaju na teret osumnjičenima koji su zajedno s Esedom Radeljašem uhapšeni u akciji 'Blok'".

Podsjećamo, 9. novembra ove godine pripadnici SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su uhapsili Eseda Radeljaša koji je 2008. godine bio vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad, Jasminu Horo, pomoćnicu bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića, Nedžada Kapetanovića, bivšeg pravobranioca Općine Novi Grad i Jusufa Čauševića, šefa Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Općine Novi Grad.

Osam dana kasnije, Kantonalni sud u Sarajevu je prihvatio prijedlog Tužilaštva KS za "zamrzavanje" imovine Radeljašu i Horo, za koju postoji osnovana sumnja da je pribavljena počinjenjem krivičnih djela.

Osumnjičenoj Horo je određena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stana u Sarajevu.