BiH
0

Pripadnici Granične policije darovali krv

SRNA
U organizaciji Granične policije BiH i Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH danas je organizovano dobrovoljno darovanje krvi pod sloganom "Kap krvi kao kap nade u život".

Organizatori akcije bili su zadovoljni odzivom pripadnika policije i službenika iz Glavne kancelarije i Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije BiH.

"Svaka doza krvi nam je bitna, a potrebno ih je i do 70 dnevno. Naša politika je da idemo ka davaocu i radimo u dvije smjene da bismo obezbijedili dovoljan broj doza. U saradnji sa Crvenim krstom i institucijama poput Granične policije BiH organizujemo i ovakve akcije u njihovim sjedištima", izjavila je specijalista transfuziolog Elma Ćatović-Baralija.

Organizatori su danas dogovorili da će se akcije u Glavnoj kancelariji Granične policije BiH realizovati dva puta godišnje.

U prethodnom periodu slične akcije su organizovane u jedinicama granične policije u Neumu, Orašju, Velikoj Kladuši, Bijeljini, Višegradu i drugim gradovima u BiH.