Dopredsjedavajući Doma
0

Primorac: Visok stepen profesionalizma zastupnika FBiH

FENA
Stanko Primorac
Stanko Primorac
Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Stanko Primorac istaknuo je visoki stepen profesionalizma u radu zastupnika ovog saziva i radnih tijela te da je to umnogome doprinijelo dobrim rezultatima koji su dosad postignuti, a sve za dobrobit građana.

"Podatak da je plan rada ispunjen gotovo sto posto, govori da ovaj saziv radi kvalitetnije i ekspeditivnije u odnosu na sve ranije sazive", kazao je Primorac koji je bio i u ranijem sazivu. Istaknuo je da su rezultate njihovog rada nedavno pohvalile i pojedine nevladine organizacije.

Potvrda kvalitetnog rada za Primorca je i podatak da je dosad održana samo jedna vanredna sjednica, te da to govori o visokom nivou ozbiljnosti suradnje zakonodavne i izvršne vlasti.

"To nije bio slučaj s ranijim sazivom, kad smo u jednoj godini rada Parlamenta, imali gotovo isti broj redovnih i vanrednih sjednica. Dešavalo se i to da smo u jednom danu sazivali po dvije vanredne sjednice", istaknuo je to Primorac kao dokaz kvalitetne suradnje sa svim institucijama FBiH.

U novogodišnjem susretu rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH s novinarima rečeno je da su za prva tri mjeseca naredne godine dogovorene tri tematske sjednice.

Prva sjednica bit će u vezi s pitanjem povratka na teritoriji FBiH i ukupnog povratka izbjeglih i raseljenih osoba u BiH, druga o poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu, a na trećoj tematskoj sjednici na sistematičan način bit će obrađeno pitanje sudjelovanja i zadataka FBiH na putu prema evroatlantskim integracijama i ispunjavanju svih obaveza iz Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju.