Radio 202
0

Primjereno kazniti ambasadoricu Vodušek

Sarajevo-x.com
Uposlenici Radija 202, u povodu teške saobraćajne nesreće koju je izazvala ambasadorica Slovenije u BiH Nataša Vodušek pod utjecajem alkohola i u kojoj je teško povrijeđen 45-godišnji Sarajlija, poslali su upit Ambasadi i Vladi Slovenije i drugim institucijama EU zapitavši se zašto niko nije reagovao na ovu stravičnu nesreću i "da li visoki ideali i moralno ponašanje još uvijek pokreću točkiće njihovih nacija".

"Pitamo se kako bi građani BiH, bez obzira na imunitet, prošli u bilo kojoj zemlji EU-a kada bi skrivili ovakvu nesreću? Sve zemlje članice EU–a govore nam da nemamo alternativu ujedinjenoj, divnoj, blagoj, bogatoj i moralnoj Evropi, Provodimo reforme, dobijamo savjete, svi se brinu o nama i svi nam žele najbolje. Međutim, isti ti kojima je BiH 'prioritet', u alkoholiziranom stanju nas gaze i ubijaju," ističu iz ovog radija.

"Pošaljite konkretan primjer da vam je stalo do ovog naroda i primjereno kaznite pijanu ambasadoricu Vodušek, kad već niste kaznili vojnike IFOR-a za sve nesreće koje su izazvali na našim ulicama. Dnevnopolitičke teme od kojih sve nas boli glava su floskule i prazna priča," stoji u saopštenju Radija 202 čiji potpisnici poručuju: "Krenite s djelima!"