Za sretnije djetinjstvo
0

Prikupljeno više od 50.000 KM za akciju UNICEF-a u BiH

SRNA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Više od 50.000 KM namijenjenih UNICEF-ovoj inicijativi ''Najbolji početak za svako dijete u BiH'' prikupljeno je na donatorskoj večeri u Sarajevu koju je organizovala Američka trgovinska komora.

Sredstva prikupljena na sinoćnjoj večeri bit će usmjerena na realizaciju UNICEF-ove akcije za uspostavljanje inovativnih modela pružanja integrisanih usluga u ranom dječijem uzrastu kroz otvaranje centra za rast i razvoj.

Ovogodišnji zlatni donatori događaja su "Elektroprivreda" i "M:tel", srebrni "BH telecom", Sindikat "BH telecoma" i "Microsoft", a bronzani BBS, Unitik, Sektor security, NLB Razvojna banka AD BL, Raiffeisen banka, Coca-Cola, Američki univerzitet u BiH, Logosoft, FedEx, Simens i Communis.

Specijalni gost večeri bio je ambasador SAD u BiH Patrick Moon, a događaju su prisustvovali i predstavnica UNICEF-a u BiH Florens Bauer, predstavnici diplomatskog kora i brojni uledni gosti donatori.

Predsjednik Američke trgovinske komore u BiH Lejla Zukić-Krivdić zahvalila se svim donatorima koji su se odazvali pozivu i prepoznali ovaj projekt stvaranja uslova za sretnije djetinjstvo djece danas i postavljanje temelja za bolju budućnost.

U okviru donatorske večeri izveden je prigodan zabavni program.