BiH
0

Prikazan "ratni meterijal o napadu Hrvatske na Dubicu i Gradišku 1995. godine"

FENA
Predstavnici Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske (DNS) danas su na pres-konferenciji u Banjoj Luci predstavili "ratni materijal koji govori o napadu regularne hrvatske vojske na Kozarsku Dubicu i Gradišku 18. septembra 1995. godine".

Portparol DNS-a Željko Raljić kazao je da se na tim snimcima "jasno vidi prelazak hrvatske vojske, odnosno njihove specijalne jednice preko Save, a na snimku je prikazan i hrvatski ratni štab u Jasenovcu".

On smatra da je to još jedan dokaz da je Hrvatska odgovorna za kršenje međunarodnih ratnih prava i činjenje ratnih zločina na području druge države.

Ustvrdivši da su predstavnici DNS-a "pola sata prije pres-konferencije dobili taj snimak", Raljić je naveo da DNS taj materijal "ne iznosi u javnost kako bi pospješio predizbornu kampanju, već da bi dokazali da je veoma lako doći do ratnog materijala".

U tom kontekstu, on je naveo da je "čudno da predsjednik RS-a Dragan Čavić, samo dva mjeseca pred izbore, postaje veliki Srbin, jer je njegova uloga da tokom cijelog mandata to bude", misleći pri tom na insistiranje Čavića da se kazne odgovorni na video-snimku na kojima se vide pripadnici odreda "Hamza" i "Crne Mambe" nakon akcije "Oluja" tokom 1995. godine.