BiH
4

Prijevremeni izbori u Laktašima i Srebreniku

SRNA
U opštinama Laktaši i Srebrenik danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika opštine, a od 7 sati otvorena su birališta u oba grada, saopšteno je jutros iz Centralne izborne komisije BiH (CIK).

U opštini Laktaši u 7 sati otvoreno je 49 biračkih mjesta, a sa radom su počela i dva mobilna tima, dok je u opštini Srebrenik otvoreno 68 biračkih mjesta i na terenu je jedan mobilni tim.

U Laktašima je registrovano 31.482 birača koji će moći da biraju između tri kandidata - Vukašina Vojinovića iz Saveza za promjene, Miroslava Kodžomana iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Željka Perenčevića iz Srpske napredne stranke.

U opštini Srebrenik registrovano je 37.895 birača koji će moći da biraju između četiri kandidata, a to su Izudin Kešetović (Unija socijaldemokrata-unija za sve nas), Mirza Kešetović (SDP-Socijaldemokratska partija BiH), Ibrahim Salihović (Stranka za BiH) i Nihad Omerović (SDA-Stranka demokratske akcije).

Biračka mjesta bit će zatvorena večeras u 19 sati do kada je na snazi i izborna tišina.

"Prve preliminarne rezultati glasanja trebalo bi da budu poznati do ponoći. CIK BiH planira da ih objavi oko 22 sata", rekla je ranije portparol CIK-a Maksida Pirić.

U Laktašima i Srebreniku prijevremeni izbori za načelnike opština raspisani su jer su Milovan Topalović i Sanel Buljubašić podnijeli ostavke.