Lagumdžija u Brčkom
0

"Prijetnje podjelom države su prikrivanje neispunjenih obećanja vlasti iz 2006."

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja „Država za čovjeka“ nastavljena je u Brčkom. Pred više od tri hiljade okupljenih predstavljeni su kandidati za entitetski i državni parlament i predsjednika RS-a. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, predsjednik i potpredsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić, Denis Bećirović, Mirsad Đapo, i kandidat SDP-a za predsjednika RS-a Enes Suljkanović, navodi se u saopćenju stranke.

Predsjednik SDP-a, dr. Zlatko Lagumdžija je okupljenim građanima poručio:

“Smiješne prijetnje podjelom naše domovine su toliko puta izgovorene da je svima jasno da oni koji to govore nemaju hrabrosti da krenu u takav samoubilački projekat. Ovo što sada pričaju je providni pokušaj vladajuće petorke da opravdaju sve ono što nisu ispunili od 2006.: neizgrađene autoceste, siromaštvo, nepravda i strašna nezaposlenost. Čim prođu izbori, ove smiješne priče će prestati jer će oni htjeti nastaviti da pljačkaju. Strašno me raduje što, putujući kroz BiH, vidim da je našem narodu jasno da je ovo dogovoreni pokušaj da se izbjegne odgovornost za ispunjavanje pet posto obećanog iz 2006.”

Komšić je u svom obraćanju pozvao okupljene Brčake da na izborima za predsjednika RS podrže SDP-ovog kandidata Enesa Suljkanovića.

"SDP hoće da BiH liči na Brčko, a ne da Brčko liči na ostatak BiH. Naši protivnici znaju da gdje ima SDP-a ima i jednakosti građana. Brčko je najbolji primjer toga. Zato SDP hoće da čitava BiH bude kao Brčko, a ne da Brčko postane kao ostatak BiH. Glas za bilo koju drugu stranku je glas za nastavak sadašnjeg stanja jer niko drugi nema snage da BiH okrene izvuče iz sadašnjeg stanja“.

Nosilac liste za državni parlament, Mirsad Đapo, poručio je okupljenim sugrađanima:

"Na ovim izborima mi građani BiH imamo priliku da uradimo u čitavoj državi ono što je uspjelo u Brčkom, i što je zaštitni znak SDP-a. Napadi na SDP su pokazatelj da se boje da ćemo u čitavoj državi imati priliku da uradimo ovo što mi danas u Brčkom živimo“.