Povodom Dana nezavisnosti BiH
179

Prijem u Predsjedništvu BiH u znaku mladosti i bolje budućnosti

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović bili su domaćini večerašnjeg prijema za visoke zvanice organiziranog u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

Ovogodišnji prijem u Predsjedništvu BiH osmišljen je i realiziran na način koji najbolje prezentira budućnost BiH.

Naime, nakon kratkih obraćanja članova Predsjedništva BiH u kojima su svim građankama i građanima BiH poželjeli sretan Dan nezavisnosti, na scenu u Svečanom salonu zgrade Predsjedništva BiH izašla je vokalna grupa "Bell canto" iz Zenice i oduševila sve prisutne a cappela načinom interpretacije nekih od najpopularnijih bh., ali i stranih numera.

Komšić je kazao da je namjera dvojice članova Predsjedništva bila da s ovakvim prijemom ukažu na činjenicu da BiH, uz ovakvu mladost, talent i umijeće, itekako ima svijetlu budućnost.

Izetbegović je podsjetio da su prije 21 godinu skoro dvije trećine građanki i građana ove zemlje odgovorili potvrdno na referendumsko pitanje o nezavisnosti. Ono što je uslijedilo, dodao je, bilo je priznanje BiH od većine zemalja članica UN-a, ali i brutalna i surova agresija.

  • Nismo se nadali takvoj brutalnosti, ali moram reći da se ni neprijatelji nisu nadali takvom otporu. Odbranili smo tih godina obraz svog naroda - rekao je Izetbegović.

Dodao je da će građani BiH dočekati odlazak onih koji kreiraju krize u ovoj zemlji i sve stabilniju i prosperitetniju BiH.

Prijemu u Predsjedništvu BiH prisustvovao je veliki broj zvanica, između ostalih, predstavnici diplomatskog kora BiH, politički dužnosnici naše zemlje, predstavnici vjerskih zajednica i mnogi drugi.