Nemaju novac za struju
0

Prijedor: Udruženje gluhih i nagluhih dvije godine u mraku

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Prijedorsko Udruženje gluvih i nagluvih već dvije godine radi u potpunom mraku, jer mu je isključena struja zbog višegodišnjeg duga koji iznosi više od 10.000 KM.

Sekretar ovog udruženja Milena Jošić istakla je da je do gomilanja duga došlo zbog propusta ranijih predsjednika Udruženja, dok aktivni članovi struju troše tek za osvjetljenje prostorije, gdje se okupljaju zbog druženja uz šah i pikado.

"Oni su napravili grešku zbog neinformisanosti, jer nisu znali da se sat za struju treba odjaviti kada prostorije prestanu da koriste. To se dogodilo u vrijeme kada su prostorije dijelili sa drugim udruženjima, koji svojim odlaskom nisu izmirili dugove pa su oni sada samo naši", istakla je Jošićeva.

Ona je naglasila da Udruženje, iako je naišlo na razumijevanje u ovdašnjem "Elektro Prijedoru" da dug izmiri reprogramom, ipak nije u mogućnosti da to učini, jer raspolaže sa 4.500 KM na godišnjem nivou iz opštinskog budžeta, što nije dovoljno za izmirenje duga i redovne aktivnosti udruženja.

Udruženje gluvih i nagluvih opštine Prijedor postoji već 55 godina i uspješno predstavlja opštinu Prijedor na raznim sportskim nadmetanjima lica oštećenog sluha, i ima 136 aktivnih članova od kojih samo troje ima stalno zaposlenje.