BiH
0

Prijedor: Požari ne prestaju, ima i podmetnutih

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prijedorski vatrogasci danas su na području ove opštine gasili šest požara, a trenutno se nalaze na terenu Miljakovaca gdje je u večernjim časovima gorjelo 20 hektara niskog rastinja, a vatra prijetila da ugrozi obližnju pilanu "Martić".

Komandir Teritorijalne vatrogasne jednice Mile Međed rekao je Srni da je u ponedjeljak bilo devet požara. Prema njegovim riječima, juče je bilo nešto manje požara jer je bilo i malo kiše, ali su paljevine nastavljene danas.

"Nemar građana osnovni je razlog požara u ovo doba godine kada se uređuju njive i pali đubrivo, ali je činjenica da ima i podmetnutih požara. To odgovorno tvrdim i mi smo Stanici javne bezbjednosti Prijedor dostavili imena šest-sedam ljudi koji su podmetali požare proteklih dana, ali se do sada još niko nije oglasio o tom pitanju", naglasio je Međed.

On je upozorio da će, dok god neko ne bude kažnjen, i u Prijedoru, ali i na teritoriji Republike Srpske biti požara koje je teško kontrolisati u ovako povećanom broju, te podsjetio da je izazivanje požara krivično djelo.