BiH
0

Prijedor: Policajac odbija platiti kaznu za auto

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U centru Prijedora, pored robne kuće "Patrija", već mjesec dana nepropsino je parkiran automobil marke Renault Laguna zapečaćen kandžom, ali njegov vlasnik odbija da plati kaznu.

Šef opštinske Službe komunalne policije Miroslav Krneta rekao je da je riječ o vozilu koje su komunalni policajci i radnici opštinskog parking servisa blokirali kandžom i o tome napravili zapisnik još 25. maja.

"Riječ je  o vozilu čiji je vlasnik prekršio opštinsku Odluku o bezbjednosti saobraćaja za čije je sprovođenje nadležna komunalna policija", precizirao je Krneta novinarima u Prijedoru. 

On je  napomenuo da je ta odluka u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske za koji je, pak, nadležna saobraćajna policija.

"Građani često dolaze u nedoumicu kad su u pitanju ova dva akta. Ne mora biti znak zabrane parkiranja da bi vozač bio kažnjen. U ovom slučaju prekršena je zabrana parkiranja na trotoarima, zelenim površinama, pristupnim i protivpožarnim putevima", naglasio je Krneta. 

On je dodao da, prema opštinskoj odluci, blokirano vozilo pauk-služba treba da ukloni u roku od 48 sati, ako to ne učini sam vlasnik, ali da je problem u Prijedoru to što ovdašnja pauk-služba ne radi odnosno što je pauk vozilo već duže vrijeme u kvaru.

"Stoga ćemo biti primorani da u pomoć pozovemo banjalučku pauk-službu, ako se vlasnik i dalje bude opirao plaćanju kazne i uklanjanju auta. Kazne koje u skladu sa opštinskom odlukom izriče komunalna policija su 30, 40 ili 50 KM, a komunalni policajci cijeli su slučaj evidentirali fotografijama u momentu izvršenja kontrole", kazao je Krneta.
O ovom slučaju danas se raspravljalo i u sali Skupštine opštine Prijedor na redovnoj sjedinici lokalnog parlamenta. 

Prema nezvaničnim informacijama, automobil pripada supruzi policajca Dragana Stupara koji se u ovom slučaju smatra oštećenim i koji smatra da je komunalna policija ovim zašla u nadležnost saobraćajne policije.

Stupar je angažovao advokata i tvrdi da mu je automobil oštećen prilikom blokiranja. Iako je danas pristao govoriti za medije, naknadno je od toga odustao po, kako je rekao, savjetu svoga advokata.	U saobraćajnoj policiji Srni je potvrđeno da pauk-služba u ovom gradu ne radi duže od dvije godine.