BiH
0

Prijedor: Hoće li opština preuzeti pauk službu?

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U toku su pregovori policije i opštine Prijedor o mogućnosti preuzimanja pauk službe iz nadležnosti saobraćajne policije u nadležnost lokalne zajednice, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Gospa Arsenović.

"Pauk služba u Prijedoru nije u funkciji oko dvije godine zbog tehničke neipsravnosti vozila. Ima više kvarova i popravke i rad na osposobljavanju pauk vozila su u toku", navela je Arsenovićeva.

Ona je naglasila da policija i dalje sankcioniše vozače koji ne poštuju zabrane parkiranja, ali da je uklanjanje vozila sa tih lokacija onemogućeno do daljeg.

Da pauk služba u Prijedoru nije u funkciji široj javnosti postalo je poznato tek nakon slučaja nepropisno parkiranog automobila Renault Laguna, koji je 42 dana u strogom centru bio blokiran kandžom i kojeg je potom uklonila pauk služba iz Banje Luke.

Vlasnik automobila odbija platiti kazne jer smatra da je mjesto gdje je bio parkiran u nadležnosti saobraćajne, a ne komunalne policije koja je blokiranje izvršila, te je angažovao advokata u namjeri da tuži komunalnu policiju.

Pitanje nadležnosti nad spornom lokacijom biće rješavano sudom koji bi trebalo da odgovori da li je u pitanju raskrsnica, koja je po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske u nadležnosti saobraćajne policije, ili je to pristupni i protivpožarni put, koji je po Odluci o bezbjednosti puteva u opštini Prijedor u nadležnosti komunalne policije.