Nevrijeme i kvarovi
0

Prijedor bez struje, PTT i RTV signala

SRNA
Na području Prijedora bez napona je nekoliko dalekovoda, a brojni su i kvarovi na niskonaponskoj mreži koji su posljedica olujnog nevremena.

U prijedorskoj ''Elektrodistribuciji'' navode da su van funkcije dalekovod Mrakovica, u dijelu od rasklopnice u Kozarcu do Bešića. Mrakovici je struja obezbijeđena prespajanjem na dalekovod sa Lisine.

Zbog vjetra, iz sistema je ispao i dalekovod Drenovača, a u kvaru je i  vazdušni  vod prema Staroj Lisini u dužini od oko dva kilometra, kao i podzemni vod od Lisine do Travne Kose.

Ekipe električara su na terenu i nastoje da u što kraćem roku otklone havarije.

Nevrijeme je uzrokovalo i prekid telefonskih veza u dijelu grada iza zgrade ''Metro'', oko Ekonomske škole i ''Elektrodistribucije''.  

Ovlažen je i podzemni optički kabl, koji je, vjerovatno, ranije oštećen prilikom izvođenja građevinskih radova u ovom dijelu Prijedora. Direktor prijedorske Radne jedinici ''Telekoma'' Ranko Vučković očekuje da će kvar biti riješen tokom dana.

Područje prijedorske regije je i bez signala Radio-televizije Republike Srpske, BH radija i BHT 1 zbog pada antenskog stuba na Lisini. Olujni vjetar je polomio stub visok 75 metara.
Ekipa filma ''Neprijatelj'' na Goloj planini, na Kozari, danas sanira posljedice jučerašnje oluje na objektima izgrađenim za snimanje. Producent i glumac Tihomir Stanić rekao je Srni da će, zbog vjetra koji i dalje duva, snimanje biti nastavljeno sutra.

Vjetar je juče, u ranim popodnevnim satima, na području prijedorske opštine, duvao brzinom većom od 60 kilometara na sat, a palo je 39 litara kiše po metru kvadratnom.