Vijeće ministara BiH
0

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi utvrđen transparentno

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izražava žaljenje što su pojedini mediji ignorirali činjenice o utvrđivanju Prijedloga zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH, kao i saopćenja koja su jučer objavili ovlašteni predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te Ministarstvo finansija i trezora BiH, saopćeno je danas iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

U saopćenju se navodi da posebno začuđuje da su sve neargumentirane i maliciozne izjave na račun predsjedavajućeg i Vijeća ministara BiH uredno prenesene, što otvara dilemu šta je bio pravi cilj orkestriranog napada na predsjedavajućeg.

"Na ovom mjestu se opravdano postavlja pitanje nisu li kritičari ovog zakona u stvari eksponenti jakih uvozničkih lobija i kome smeta novo zapošljavanje u BiH, povećanje konkurentnosti domaćih proizvođača i smanjivanje negativnog platnog bilansa BiH sa inozemstvom“, navodi se u saopćenju.

Predsjedavajući ovom prilikom podsjeća da je Vijeće ministara BiH jednoglasno utvrdio Prijedlog zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH, postupajući transparentno i poštujući svu zakonsku proceduru.

"Predsjedavajući Špirić neće tolerirati neodgovorne istupe pojedinaca iz Vijeća ministara, te će nakon obavljenih razgovora sa predsjednicima vladajućih partija razmotriti mogućnost preduzimanja zakonskih mjera koje mu stoje na raspolaganju“, navodi se u saopćenju.