Doboj
0

Prijedlog za pritvor dvoje uhapšenih u akciji "Rešetka"

SRNA
Okružno tužilaštvo u Doboju podnijelo je Osnovnom sudu u ovom gradu prijedlog za određivanje pritvora za lica čiji su inicijali M. N. i M. B. zbog postojanja osnovane sumnje da su, kao službena lica u dobojskom Kazneno-popravnom zavodu, zloupotrijebili službeni položaj, objavljeno je na internet stranici ovog tužilaštva.

U okviru provedene akcije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS pod kodnim nazivom "Rešetka" privedena su i ispitana četiri osumnjičena lica i saslušano nekoliko svjedoka koji su potvrdili da su posredovali u davanju mita radi zapošljavanja službenika u zatvoru, nakon čega je podnesen prijedlog za određivanje pritvora za dva lica M.N. i M.B.

Pripadnici CJB Doboj po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres na više lokacija u Doboju, među kojima i prostorija Kazneno-popravnog zavoda, radi prikupljanja dokumentacije relevantne za dalje vođenje ovog postupka.

Istraga u  ovom slučaju se nastavlja.

U Doboju su u policijskoj akciji "Rešetka“, koja je provedana u jutarnjim satima 17. maja, uhapšeni direktor Kazneno-popravnog zavoda Doboj Milorad Novaković i njegov zamjenik Mirko Blažanović, dok je policija u Brčko distriktu uhapsila Milana Jovičića.