Preko noći postali atrakcija
695

Prijatelji iz Bube: Da je Džeko dao još jedan gol izbacili bi nas sa stadiona

Piše: Adisa Pobrić
Edina Džeku, strijelca jednog gola za Manchester City u sinoćnjoj utakmici Lige prvaka protiv Real Madrida, na stadionu Santiago Bernabeu je na istočnoj tribini, uz vjerne navijače domaćina, podržavala mala, ali vatrena grupa iz Sarajeva. Kenan Dizdarević, Edin Hadžimuratović, Tarik Zlatar i Haris Hadžihasanović, poznatiji kao prijatelji iz Bube, autom starim 42 godine prešli su put od Sarajeva do Madrida kako bi prisustvovali ovom meču. I nisu zažalili.

Kad je ova četvorka krenula na put u Madrid učinili su to iz želje za avanturom i uz nadu da će vidjeti našeg fudbalskog reprezentativca. Kažu da nisu mogli ni zamisliti da će postati ovako popularni.

"Mi smo samo četiri momka koji su iz zabave krenuli u Madrid. Nismo ni sanjali da će naša avantura imati ovakvog odjeka, da će mediji govoriti o nama, da će nas ljudi ovoliko zvati", rekao je za Klix.ba Kenan Dizdarević.

Ulaznice za sinoćnju utakmicu Kenan, Edin, Tarik i Haris su osvojili u nagradnoj igri na RSG radiju, što je i potaknulo ideju o odlasku na put dug 5.200 kilometara.

Put je protekao bez poteškoća, Buba je izdržala, a vrhunac avanture bilo je praćenje utakmice u kojoj je Džeko dao gol.

"Bilo je nevjerovatno! Bili smo na stadionu sa 85.000 ljudi. Kad je Džeko dao gol Santiago Bernabeu je zanijemio. Mi smo bili na istočnoj tribini, gdje su vatreni navijači Reala, i kad je pao gol skočili smo i radovali se. Svi su nas poprijeko pogledali. Da je Džeko dao još jedan gol, mislim da bi nas izbacili sa stadiona", kaže Dizdarević.

U trenutku kad je cijeli stadion skandirao Džekino ime Kenan i prijatelji kažu da su se naježili.

"Utakmica kojoj smo prisustvovali je sigurno najbolja u Ligi prvaka. Naravno, tek je početak i ima još puno da se igra, ali teško da će neki novi okršaj nadmašiti sinoćnju atmosferu", oduševljen je Kenan.

Prijatelji u Bubi nisu prošli neprimijećeno u Madridu. Mnogi koji su vidjeli njihov auto ili čuli njihovu priču pozivali su ih da još nekoliko dana ostanu u gradu, ali to nisu bili u prilici jer ih čeka dug put nazad u Sarajevo.

"Planiramo prenoćiti u Italiji, a možda se zadržimo i u Sloveniji. U Zagrebu ćemo, kao i u polasku, svakako ostati da noćimo", kaže naš sagovornik.

Na pitanje hoće li Buba izdržati povratak, odgovara: "Izdržat će, nadam se da će izdržati. Ne bismo da je ureknemo, ali slušala nas je tokom cijelog puta".

U Sarajevu im u Radio Cafeu pripremaju svečani doček.