Novi objekt na Grbavici
1

Pri kraju radovi na trećoj po veličini dvorani u Sarajevu

Piše: N. Jamaković
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Radovi na sportskoj dvorani na Grbavici, koji su počeli 20. septembra 2010. godine, uveliko se privode kraju. Trenutno se radi na njenom unutrašnjem uređenju, a u zavisnosti od priliva novca uslijedit će i njeno opremanje, potvrđeno je portalu Klix.ba u Općini Novo Sarajevo.

Kapacitet ove multifunkcionalne sportske dvorane će biti od 1.500 do 3.000 gledatelja, a ona predstavlja jednu od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo.

"Dvorana na Grbavici je treća po veličini u Kantonu Sarajevo, nakon Skenderije i Zetre, a prva sa podzemnom garažom. Ispunjava sve evropske standarde za većinu dvoranskih sportova, a bit će osposobljena i za neke kulturne sadržaje. Vrijednost izgradnje dvorane je oko sedam miliona KM bez opreme, a do sada je za njenu izgradnju utrošeno oko pet miliona KM, od toga je jedino Ministarstvo za sport i kulturu KS izdvojilo oko 700.000 KM", kažu u Općini.

Ovaj objekt čija je građevinska površina oko 7.800 m2 sadrži: garažni prostor, prostor za kuglanu, streljanu, tehničko-tehnološki blok, ostave i sanitarije, prostor igrališta (košarka, rukomet, odbojka,...) sa svim pratećim sadržajima, sa fiksnim i teleskopskim tribinama, fitness klub, butike, sanitarije, ostave i spremišta, foaje za okupljanje gledalaca te lože za goste, novinarske lože i administartivni blok.