BiH
1

Pri kraju prva faza izgradnje sportskog igrališta u Zabrđu

FENA
Stanovnici Zabrđa uskoro će dobiti sportsko igralište, koje će se moći koristiti za košarku, mali nogomet, odbojku i rukomet. Igralište dimenzija 27 puta 42 metra kvadratna gradi se u ulici Porodice Šehić i bit će prvo sportsko igralište u ovom dijelu Općine Novi Grad Sarajevo. Pri kraju je realizacija prve faze projekta, a u toku je procedura javne nabavke za drugu fazu, kojom je predviđeno postavljanje ograde oko igrališta, saopćeno je iz Press službe Općine Novi grad.

Radovi koje izvodi građevinska firma GPI započeti su krajem prošle godine. Nakon zemljanih radova urađen je drenažni sistem, a potom asfaltiranje i iscrtavanje sportske plohe igrališta. Također, na igralištu su postavljeni koševi i golovi, te završeni betonski radovi na izgradnji tribina u dužini od oko 35 metara, a u toku je postavljanje sjedišta na tribinama. Ostalo je još da se uradi ograđivanje igrališta, što je predviđeno drugom fazom projekta.

Za realizaciju ovog projekta Općina Novi Grad osigurala je oko 133.000 maraka, od čega su za prvu fazu planirane 93.000, a za drugu fazu 40.000 KM.

Općina Novi Grad u ovoj godini planira gradnju još tri sportska igrališta u naseljima Vitkovac, Briješće i Švrakino Selo. Za te namjene iz budžeta za 2014. godinu izdvojeno je 300.000 maraka.

Izgradnja igrališta na lokalitetu između ulica Alibega Firdusa i Bosanskih kraljeva u Mjesnoj zajednici "Švrakino Selo I“ počela je prije nekoliko dana, a izvođač je građevinska firma "TB Inžinjering“.

U narednom periodu trebala bi početi izgradnja sportskog igrališta u ulici Izeta Karšića, u Mjesnoj zajednici "Briješće", kao i prva faza izgradnje sportskog igrališta u ulici Potur Šahidijina, u Mjesnoj zajednici "Alipašin Most I", navodi se u saopćenju.