Uskoro tender za izbor izvođača radova
0

Pri kraju pribavljanje građevinske dozvole za izgradnju mosta na Savi

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hrvatska je pri kraju pribavljanja građevinske dozvole za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške, potvrđeno je na današnjem sastanku zajedničkog tijela za realizaciju tog projekta održanom u Zagrebu.

Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić rekao je Srni da je još ostalo otvoreno pitanje da Hrvatska u što skorije vrijeme potvrdi iz kojih će sredstava koristiti novac za izgradnju mosta, kako bi se mogla odrediti i procedura za izbor izvođača i pripremiti tenderska dokumentacija.

Prema njegovim riječima, to bi trebalo definisati tokom narednog mjeseca kako bi najkasnije u novembru bio raspisan tender.

Time bi u okviru planirane dinamike mogao biti ispoštovan cilj da do početka građevinske sezone u narednoj godini bude potpisan ugovor i započeti radovi.

Zajedničko tijelo za realizaciju projekta čine predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza RS, Autoputeva RS, Ministarstva transporta i komunikacija BiH, te Vlade Hrvatske i Hrvatskih autocesta.

Na današnjem drugom sastanku Operativnog tijela Jedinice za realizaciju sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica dogovoreno je da bude učinjeno sve da u novembru bude raspisan tender za izbor izvođača radova.