150 miliona eura za dionicu puta
0

Pri kraju pregovori o kreditiranju autoputa Doboj - Prnjavor

SRNA
Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da očekuje da će u naredna dva dana sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj u Londonu biti privedeni kraju pregovori o kreditu od 150 miliona eura za izgradnju dionice autoputa Doboj - Prnjavor.

"Vjerujem da će ovi pregovori biti privedeni kraju, jer su gotovo svi uslovi iz kreditne linije izdogovarani", rekao je Čubrilović Srni, prije odlaska u London.

Čubrilović je istakao da je pravilo Evropske banke za obnovu i razvoj da procedura bude ispoštovana do kraja, odnosno da se još jednom prođe kroz čitav ugovor, ističući da se nada da će u utorak, 21. februara, biti riješena i posljednja nedoumica.

Prema njegovim riječima, u Londonu će biti potpisan zapisnik uslova i odobrenje kredita, nakon čega će se ući u proceduru izbora izvođača radova, a ugovor o kreditu biće potpisan nakon što ga odobri Narodna skupština Srpske.

Čubrilović je rekao da zajedno sa njim u London putuju ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija i direktor Javnog preduzeća ''Autoputevi Republike Srpske'' Dušan Topić.

Vlada Srpske je u decembru prošle godine odlučila da izgradnju dionice autoputa od Prnjavora do Doboja, dužine 36 kilometara, gradi uz pomoć kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. 

Direktor ''Autoputeva Srpske'' Dušan Topić rekao je tada da je ova banka izrazila spremnost da u izgradnji puta učestvuje sa 150 miliona evra.