UG OSR Konjic
9

Prezentovan dosadašnji i budući rad na zaštiti Neretve

Klix.ba
Povodom Dana planete Zemlje, Udruženje građana "Organizacija sportskih ribolovaca" Konjic je organizovalo kratko druženje sa prijateljima koji sa velikom ljubavlju i pažnjom prate rad ovog udruženja, na kratkom sastanku prisutnima je prezentiran dosadašnji i budući rad udruženja na zaštiti i unapređenju autohtonih vrsta pastrmki sliva rijeke Neretve kao i same zaštite rijeke Neretve.
Ovom prilikom UG OSR Konjic je uručilo prigodne zahvalnice i plakete Nerminu Nikšiću premijeru Federacije Bosne i Hercegovine, Smaji Čatiću, prijatelju Neretve i udruženja, Mirsadu Subašiću načelniku Policijske Uprave Konjic, Didik Muji – Pinjola penzionisanom legendarnom ribučuvaru UG OSR Konjic, udruženje se na ovaj način zahvalilo prijateljima koji su na izuzetan način dali bezrezervnu podršku i doprinos radu udruženja.
Prisutnima su se u kratkom govoru obratili i veliki prijatelji Neretve prof.dr. Izet Beridan i Muhidin Behlulović dipl.ing. arhitekture koji su rad udruženja u proteklo skorije vrijeme ocjenili pozitivno te su dali i svoju punu podršku daljnjem radu udruženja.
UG OSR Konjic se ovom prilikom zahvalili svim svim prijateljima širom BiH i svijeta te poručili da će se i dalje truditi da rad udruženja bude na najvišem nivou, a sve u cilju što bržeg ozdravljenja rijeke Neretve i njezinih autohtonih vrsta pastrmki na podrućju Općine Konjic.