BiH
0

Prezentacije projekta Bosanske doline piramida širom svijeta

Sarajevo-x.com
U sklopu globalne prezentacije projekta istraživanja Bosanske doline piramida osnivač Fondacije Semir Osmanagić nastavlja sa gostovanjima širom svijeta. Prezentacija projekta desit će se, između ostalog, u Cirihu, Sarajevu, Londonu, Oslu, Rijadu, Beču, Kairu i drugim gradovima, saopćeno je iz Fondacije.

Prilikom prezentacija Osmanagić će upoznati prisutne o novostima tokom trogodišnjeg istraživanja s posebnim akcentom na dosad pronađene artifakte, proces međunarodne verifikacije i moguće postojanje šeste piramide.

Tako će 18. januara u 19.00 sati prezentacija biti održana u Cirihu na engleskom jeziku koju će slijediti šest prezentacija u bosanskim klubovima širom Švicarske 19. i 20. januara, javljeno je iz Fondacije Arheološki park "Bosanska piramida sunca".

Građani Visokog će biti upoznati s novostima sa arheoloških lokacija 23. januara u 18.00 sati u Velikoj sali Općine Visoko s naslovom predavanja “Kako će Visoko postati najbogatija općina u Bosni”, a nakon prezentacije bit će upriličena posjeta podzemnom kompleksu tunela Ravne.

Javna prezentacija za građane Sarajeva održat će se 24. januara u 18.00 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad, a prisutne će pozdraviti načelnik Općine Mustafa Resić. Slijedi predavanje u Domu kulture u Nemili (Zenica) 26. januara u 18 sati, te prezentacija studentima i profesorima Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 29. januara u 12 sati. Narednog dana, 30. januara upriličit će se prezentacija na Palama.

Nekoliko prezentacija bit će organizirano u Londonu od 1-3 februara 2008. godine.

Slijede trodnevne prezentacije u Norveškoj i to na Univerzitetu i nekoliko bh. klubova od 5-7. februara 2008. godine.

Od 21-28. februara projekt će biti predstavljen na univerzitetima i pred arheolozima Saudijske Arabije.

Austrijska javnost te klubovi iseljenika iz BiH imat će priliku da se s projektom Bosanske doline piramida upoznaju od 29. februara do 2. marta 2008. godine.

U martu će projekt biti predstavljen na naučnoj Konferenciji vodećih egipatskih arheologa u Kairu, zatim u svjetski poznatoj Biblioteci u Aleksandriji te na međunarodnoj Konferenciji geologa u Kairu.