BiH
0

Preseljenje psihijatrijske klinike UKC Tuzla

FENA
Pacijenti Klinike za psihijatrijske bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla od danas borave u novom prostoru, a riječ je o adaptiranom objektu bivše vojarne "Mirsad Fidahić" u tuzlanskom naselju Solina.

Prema riječima doc. dr. Izeta Pajevića, direktora Klinike za psihijatriju JZU UKC Tuzla, prelaskom u novi objekt Klinika za psihijatriju dobiva izvanredne prostore za kvalitetan rad i to prije svega za boravak pacijenata, a doprinos efikasnijoj dijagnostici, planiranju tretmana i terapije i liječenju su uvjeti u kojima se radi.

"Siguran sam da će komforniji i ugodniji prostor, ali i okolina utjecati na kvalitetu našeg rada i krajnji naš cilj, a to je povratak pacijenata u normalne životne aktivnosti", kazao je direktor Klinike.

On je istaknuo da su važni novi prostori za dnevni boravak pacijenata, o kojima se prilikom adaptacije vodilo računa, jer je trend na Klinici za psihijatriju moderni pristup i tretmani u dnevno-bolničkom pristupu.

Novi prostor Klinike raspolaže sa 2.100 metara četvornih, 70 kreveta te 28 dnevno-bolničkih mjesta.

Sporazum između predstavnika Vlade Federacije BiH i UKC Tuzla o primopredaji objekta spomenute vojarne potpisan je 2006. godine, a preseljenje stacionarnog dijela klinike obavljeno je danas dok se kompletno preseljenje ambulantnog i polikliničkog dijela očekuje do petka.