Tužna vijest iz UKC Tuzla
0

Preminula tužiteljica Dijana Milić

Piše: E. B.
Dijana Milić
Dijana Milić
Tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Tuzla Dijana Milić, preminula je danas na UKC Tuzla u 44. godini života. Tužiteljica Milić hospitalizirana je u UKC "Tuzla" 19. jula zbog metaboličkih poremećaja.

Međutim, njeno zdravstveno stanje iz dana u dan bivalo je sve teže, tako da je posljednjih nekoliko dana života bila priključena na aparate za vještačko disanje.

Prvobitno je bilo saopšteno kako je Milićeva u UKC "Tuzla" smještena zbog problema sa jetrom, ali od izvora bliskih njenoj porodici saznali smo kako je ona u posljednja dva mjeseca gotovo prestala jesti nakon saznanja da će biti suspendovana i da će se protiv nje u Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona potvrditi optužnica.

Posljednjih nekoliko dana tužiteljica Dijana Milić, bila je u komi, a ljekari su nastojali da infuzijama pomognu njenom organizmu u dobijanju posljednje životne bitke. Nažalost, nisu uspjeli.

Podsjetimo kako je tužiteljica Milić istraživala seks aferu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, odjeljenje Tuzla. Potom je uslijedila optužnica protiv Milićeve, koju je podiglo Tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela iznuđivanja iskaza i nagovaranja na spolni odnos svjedokinja.

Na prvom pojavljivanju u Općinskom sudu u Zenici ona se izjasnila kako nije kriva, ali je Drugostepena disciplinska komisija za tužitelje Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, donijela odluku o njenoj suspenziji sve do okončanja krivičnog postupka.

Vijest o njenoj smrti šokirala je građane Tuzle. Vrijeme i mjesto sahrane Dijane Milić bit će određeni naknadno.