BiH
0

Premijer Nikšić: Brojne nezakonitosti se dešavaju u Bosnalijeku

Klix.ba
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
"Danas je, po ko zna koji put, potvrđeno da se u Bosnalijeku d.d. Sarajevo kontinuirano dešavaju brojne nazakonitosti i nepravilnosti na štetu države i drugih dioničara, a u korist kriminaliziranih struktura okupljenih oko bivše Uprave i Nadzornog odbora ove firme, koji na sve načine pokušavaju zadržati kontrolu nad kompanijom", kaže se u saopštenju premijera Federacije BiH Nermina Nikšića povodom odluke Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH o odbijanju upisa Nadzornog odbora Bosnalijek d.d. Sarajevo.

"Odbijanjem upisa nelegalno izabranog Nadzornog odbora Bosnalijeka u Registar emitenata, Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH uradila je jedini logičan potez, sprječavajući legalizaciju pokušaja otimanja Bosnalijeka od njegovih vlasnika. Vinovnici ovakvog ponašanja moraju već jednom odgovarati, jer su nanijeli veliku štetu firmi i njenim dioničarima, a sve radi vlastite koristi. Ovo je još jedan dokaz da se vrijedi boriti protiv kriminala i kriminalaca i Vlada FBiH će to nastaviti raditi", naveo je Nikšić.

Istakao je da se nada da će i ovaj stav Komisije potaknuti i ohrabriti pravosudne i istražne organe da i oni poduzmu "konkretne mjere iz svoje nadležnosti, a što je njihova obaveza. kada su u pitanju dešavanja u i oko Bosnalijeka".