Kanton Sarajevo
0

Premijer Musić uručio zahvalnicu Michelu Cagneuxu

FENA
Michael Cagneux i Fikret Musić
Michael Cagneux i Fikret Musić
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić uručio je danas Zahvalnicu KS i "Vrata Sarajeva" Michelu Cagneuxu, uglednom članu Švajcarske organizacije "The Relief Organization of the St John Order" i iskrenom prijatelju Crvenog križa Kantona Sarajevo, koji je jučer donirao sredstva za nabavku kamiona marke "Renault Master furgon" Centralnoj kuhinji ove humanitarne organizacije.

Musić je tom prilikom kazao da je upoznat s Cagneuxovim humanitarnom radom i činjenicom da već duže vrijeme pomaže Crvenom križu, te mu je zahvalio na svemu što je učinio, saopćeno je danas iz Press službe KS.

Ovaj humanitarni radnik je bio svojevremeno visoko pozicionirana osoba u Međunarodnom komitetu Crvenog križa (ICRC) u Ženevi, ali i dobar prijatelj porodice Frederika Morisa, delegata ICRC-a, koji je 1992. godine u pratnji konvoja lijekova namijenjenih građanima opkoljenog Sarajeva poginuo na Višegradskoj kapiji na Vratniku.

Michel Cagneux je prikupio sredstva u iznosu od 30.000 švajcarskih franaka, koji su dar anonimnog donatora iz Švicarske.

Organizacija "The Relief Organisation of the St John Order" je prije dvije godine donirala finansijska sredstva za nabavku jednog kazana od 150 litara i vozila "Renault Trafic" za Centralnu kuhinju u vrijednosti od 23.150 eura, kao i sredstava u iznosu od 30.525 KM za izgradnju stacionarne rashladne komore.