BiH
0

Premijer Mujezinović primit će danas delegaciju MMF-a

FENA
Mustafa Mujezinović
Mustafa Mujezinović
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primit će danas delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi šef Misije MMF-a u BiH Costas Christou.

Susret će biti održan u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, a o sadržaju razgovora Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću će pripremiti i dostaviti saopćenje za javnost.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boravi u BiH od jučer pa do 15. novembra radi razgovora o četvrtom pregledu u okviru stand-by aranžmana.

Prema informacijama iz Federalnog ministarstva finansija, predviđeno je da se resorni ministar Vjekoslav Bevanda sastane s delegacijom MMF-a 4. novembra. Oni bi trebali razgovarati o izvršenju federalnog budžeta za period januar-septembar 2010., napretku u oblasti reforme naknada, rebalansima kantonalnih budžeta, nacrtu federalnog budžeta za 2011., te o izmirenju neizmirenih obaveza prema korisnicima gotovinskih transfera.

Stand-by aranžman BiH s MMF-om odobren je 8. jula prošle godine u iznosu od oko 1,1 milijardu eura, kao podrška ekonomskom programu vlasti.

Izvršni odbor MMF-a je 15. oktobra ove godine zaključio drugi i treći pregled ekonomskog učinka koji je BiH ostvarila u okviru pisma namjere.