BiH
0

Premijer Branković sutra drži predavanje u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti

FENA
Nedžad Branković
Nedžad Branković
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković sutra će u Zagrebu na poziv Znanstvenog vijeća za promet Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) održati predavanje o temi "Status i potencijali prometnog razvitka u regiji s osvrtom na koridor 5-C".

U pozivu koji je premijeru Brankoviću uputio predsjednik Znanstvenog vijeća za promet HAZU, akademik Josip Božičević, između ostalog stoji da su "ambiciozni razvojni planovi u našoj regiji izazov i za akademsku zajednicu, koja je pozvana da svojim angažmanom podrži i u najvećoj mjeri pridonese realizaciji iniciranih strategijskih projekata prometnog razvitka BiH i Hrvatske. Vaša ekspertnost u području prometnih znanosti te iskustvo na regulatornoj razini u najvećoj će mjeri pridonijeti zajedničkim nastojanjima uspostave integralne regionalne prometne mreže kao dijela Transeuropske prometne mreže".

Poziv da slušaju predavanje upućen je eminentnim znanstvenicima, profesorima i stručnjacima prometne profilacije i drugih srodnih područja relevantnih za planiranje, modeliranje i realiziranje strategije razvitka prometnih sustava dviju zemalja, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.