BiH
0

Premijer Branković razgovarao s britanskim veleposlanikom Rycroftom

FENA
Federalna vlada intenzivno radi kako bi nadoknadila vrijeme propušteno između izbora i njezinog formiranja, kazao je premijer FBiH Nedžad Branković tijekom današnjeg susreta s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthewom Rycroftom.

Branković je britanskog veleposlanika upoznao s najbitnijim ciljevima Vlade FBiH u ovom mandatnom razdoblju, od kojih je jedan ujednačavanje ukupnog poslovnog ambijenta u BiH.

On je istakao da Vlada želi otvoriti nekoliko velikih investicija u oblasti energetike i cestovne infrastrukture te napomenuo kako je cilj to postići, ne kroz nova kreditna zaduženja, već kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora. Federalna vlada, uz to, nastoji pronaći mehanizme za poticaj izvozno orijentiranoj industriji i one čiji proizvodi smanjuju našu ovisnost o uvozu.

Vveleposlanik Rycroft je izrazio zadovoljstvo nastojanjima da Federalna vlada i svi federalni ministri rade kao cjelovit tim s jasno preciziranim zadaćama, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.