BiH
0

Premijer Branković o štrajku zdravstvenih radnika

FENA
Nakon današnje sjednice Vlade Federacije BiH koja je održana u Mostaru predsjednik Vlade Nedžad Branković na pitanje novinara u vezi sa štrajkom zdravstvenih radnika FBiH kazao je kako će na takva pitanja moći odgovoriti tek kada zdravstvo bude isključiva oblast Federacije BiH.

Po njegovim riječima, koordinirani razgovori između sindikata zdravstva i predstavnika županijskih vlasti bili su uspješni, a sad je na županijama da redefiniraju kolektivne ugovore.

"Ja samo želim poručiti zdravstvenim radnicima da zdravstvo treba ozdraviti i da oni treba da kažu kako ga organizirati da bi ono bilo zdravo", kazao je Branković.

Govoreći o projektima koje će Vlada Federacije BiH provesti u sljedećem razdoblju Branković je kazao da je riječ o programu borbe protiv sivog tržišta, programu objave javnog poziva za iskazivanje interesa financijskim partnerima za autocestu Zenica-Sarajevo-Mostar, te programu koji uključuje posjetu poduzećima Federacije najboljih učenika osnovnih škola.

Zamjenik premijera Gavrlio Grahovac danas je čestitao svim medijima 3. svibnja, Svjetski dan slobode medija, te istaknuo kako se nada da će mediji svoju slobodu osvojiti u još većoj mjeri nego što je sada imaju.

"Nadam se da Vlada Federacije BiH neće biti ta koja će na bilo koji način utjecati na medije i uskraćivati njihovu slobodu", kazao je Grahovac.