BiH
0

Prema odluci RAK-a telekom operateri u BiH smanjili cijene

NINA
S prvim danom ove godine počela je primjena odluke Regulatorne agencije za komunikacije o snižavanju cijena razgovora između mobilne i fiksne mreže i obrnuto.

Uprava BH Telecoma donijela je odluku o primjeni novih cijena za govorne telefonske usluge između fiksne i mobilne mreže BH Telecoma, gdje će minuta razgovora s fiksnog telefona fizičke osobe prema mobilnoj mreži 061 u razdoblju jakog prometa koštati 0,109 KM, a u razdoblju slabog prometa 0,0545 KM.

S fiksnih telefona pravnih osoba minuta razgovora prema mobilnoj mreži košta 0,218 KM u razdoblju jakog prometa, odnosno 0,109 KM u razdoblju slabog prometa. Što se tiče telefonskih razgovora iz mobilne 061 mreže prema fiksnoj mreži BH Telecoma - s telefona Trendi, Trijumf pretplatnika i s telefona Ultra korisnika, po minuti razgovora plaća se 0,20 KM.

Kako je za agenciju NINA kazao Zoran Bakula, izvršni direktor za pružanje usluga, marketing i prodaju Hrvatskih telekomunikacija Mostar, HT je smanjio cijene poziva iz njihove mreže prema mreži Eroneta na 0,126 KM po minuti.

Također su smanjene cijene poziva iz mreže Eronet prema brojevima HT-a Mostar i one sada iznose 0,20 KM po minuti, kazao je za NINA-u Igor Jurčić, predsjednik Uprave Eroneta.