"Govorka se, vidjet će se"
1

Prelazi li Nikola Špirić iz SNSD-a u SDS?

Piše: E. G.
Nikola Špirić
Nikola Špirić
Ministar finansija BiH Nikola Špirić bi uskoro mogao promijeniti stranački dres, ukoliko se pokažu tačnim informacije da napušta SNSD i prelazi u SDS.

Prema informacijama do koji je došao portal Klix.ba, Špirić bi se mogao vratiti u SDS, u stranku u kojoj je već bio od 1998. do 2000. godine.

Predsjednik ove stranke Mladen Bosić je odbio da komentariše ovakve navode, ali nije ni potvrdio niti negirao takvu mogućnost.

S druge strane, zastupnica u Parlamentu BiH iz SDS-a Aleksandra Pandurević je rekla da "nikada nije čula za to i da je Špirićev prelazak u SDS u domenu naučne fantastike".

Međutim, u razgovoru s nekoliko drugih članova SDS-a rečeno nam je da se o tome "govorka" u stranci, ali da im nisu poznati detalji.

Da li će Špirić zaista napustiti SNSD u kojem u posljednje vrijeme, tvrde upućeni, predsjednik stranke Milorad Dodik, ne uspijeva više čvrsto držati konce u rukama, ili se radi o "naučnoj fantastici" vjerovatno će se pokazati ubrzo.

Špirić je u svojoj političkoj karijeri od 1993. promijenio nekoliko stranaka, bio je u Srpskoj radikalnoj stranci, Demokratskoj stranci za Banju Luku i Krajinu, zatim u Srpskoj demokratskoj stranci, pa u Partiji demokratskog progresa, a od 2002. godine je član Saveza nezavisnih socijaldemokrata, čiji je trenutni potpredsjednik.