BiH
0

Preknut lanac ilegalne proizvodnje i prodaje cigareta

FENA
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnom centru Mostar danas su na području Gruda u Hercegovini, u saradnji sa pripadnicima SIPA-e i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, izveli uspješnu akciju u kojoj je prekinut lanac organizovanog kriminala ilegalne proizvodnje i prodaje cigareta marke "Marlboro".

Na jednom auto-otpadu na putnom pravcu Ljubuški – Grude privremeno je oduzeta velika količina već proizvedenih cigareta ukupne tržišne vrijednosti oko milion KM. Cigarete su bile smještene na kamionu, koji je imao ukradene registarske tablice, saopćeno je iz UIO BiH.

U mjestu Drinovci pored Gruda otkrivena je ilegalna tvornica cigareta sa šest mašina čija vrijednost, također, prelazi milion KM. Otkriveno je i nekoliko tona duhana, nekoliko desetina hiljada falsifikovanih markica za cigarete susjedne Republike Srbije, kao i ostali materijal potreban za proizvodnju i pakovanje cigareta.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje podnijeće izvještaj Tužilaštvu BiH protiv nekoliko osoba, kaže se u saopćenju.