BiH
33

Prekinuta sjednica DF-a u Tuzli: Prolongirano donošenje konačne odluke o podršci Jasminu Imamoviću

Piše: A. K.
Jasmin Imamović
Jasmin Imamović
Iako je Gradski odbor Demokratske fronte (DF) u Tuzli danas trebao zauzeti konačan stav o tome da li će podržati kandidaturu Jasmina Imamovića za gradonačelnika Tuzle, ili će na predstojćim lokalnim izborima u oktobru ove godine ipak izaći sa svojim kandidatom za ovu funkciju, do toga ipak nije došlo.

Naime, kako je za Klix.ba kazao član pregovaračkog tima Gradskog odbora DF-a u Tuzli Jasmin Kadić, sjednica je prekinuta, a naredna je zakazana za subotu.

"Članovi Gradske organizacije DF-a su tražili dodatno vrijeme za donošenje konačne odluke, tako da je nova sjednica zakazana za subotu", istakao je Kadić.

Podsjećamo, u ponedjeljak je na sjednici Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Tuzli odlučeno da će kandidat ove stranke za funkciju gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima biti aktuelni gradonačelnik Jasmin Imamović.

Stav DF-a u pregovorima sa SDP-om bio je da obje strane moraju iscrpiti sve mogućnosti kako bi došle do zajedničkog kandidata za poziciju gradonačelnika, odnosno da se interes očuvanja građanske opcije u Tuzli i ljevice na ovim prostorima uopšte, mora staviti iznad interesa ove dvije političke stranke.