SDA
0

Preispitati odluku o otkazima novinarima

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je rukovodstvo Federalne televizije (FTV) da preispita svoju odluku o otkazima novinarima Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču, a posebno odluke o zabrani njihovog ulaska u RTV Dom i na radna mjesta.

"SDA smatra neprimjerenim da se u vrijeme alarmantnog zastoja na transformaciji Javnog radio televizijskog servisa i u punom jeku sindikalne borbe na sprečavanju destrukcije RTV servisa u BiH daju otkazi radnicima i sindikalnim aktivistima, prije svega zbog njihovih kritičkih stavova, mišljenja i aktivnosti", saopšteno je iz ove stranke.

SDA je pozvala i poslanike u Federalnom Parlamentu da po hitnom postupku okončaju izbor novog Upravnog odbora FTV i utvrde konkretne pravce na stabilizaciji ove medijske kuće i njenog odgovornog i slobodnog djelovanja u interesu javnosti.

Ova stranka smatra da se poremećeni odnosi na FTV ne mogu rješavati otkazima neistomišljenicima, niti se nagomilani problemi, koji su uspostavljeni i dugim mandatom aktuelnog Upravnog odbora, mogu rješavati personalnim obračunima i otkazima.