Razglasaj.ba
0

Pregledajte kandidatske liste i informišite se

Sarajevo-x.com
Portal za informisanje građana/ki BiH o predstojećim opštim izborima <a href="http://razglasaj.ba/">Razglasaj.ba</a> je od 07. septembra pokrenuo novi sadržaj na stranici koji će omogućiti građanima BiH bolju i kvalitetniju informaciju o kandidatima na predstojećim izborima.

Kako bi građani dobili što bolje i kvalitetnije informacije, napravljen je interaktivni preglednik svih kandidatskih listi sa imenima svih kandidata na listama na svim nivoima vlasti.

Korisnici portala mogu da pregledaju kandidate po nivou vlasti za koji se kandiduju, partijama iz kojih se kandiduju, kao i po izbornim jedinicama, te će prvi put moći vidjeti kako će izgledati zapravo njihovi glasački listići kada dođu na izbore.

Također, UG "Zašto ne" je 08. septembra uputio i poziv svim političkim subjektima, kao i pojedinačnim kandidatima da u okviru preglednika otvore blogove ili prezentacione stranice kandidata, kako bi kandidati sami mogli da prezentiraju svoje učinke, programe, ciljeve, politike i sve ono što misle da bi moglo interesirati građane/ke kako bi im dali svoj glas.

"Građani/ke moraju dobiti dovoljno informacija o kandidatima i njihovim programima da bi mogli kvalitetno da ispune svoju dužnost i glasaju. Mi smo prvi put u BiH ponudili interaktivni preglednik gdje se može naći preko 8000 kandidata koji traže podršku građana/ki za svoje mandate, a građani/ke mogu zaista detaljno da se upoznaju sa listama i po partijama, izbornim jedinicama ili nivou vlasti.

Isto tako, omogućili smo kandidatima i prostor na stranici da svoje programe, ciljeve i misli i predstave javnosti. Koliko će oni to koristiti, zavisit će isključivo od njihove ozbiljne želje da i na ovaj način pridobiju povjerenje potencijalnih glasača/ica“, poručuju iz radakcije portala Razglasaj.ba.