BiH
7

Predstavnik FK Blagaj izbačen iz NSBiH zbog napada na sudije

Piše: Ž. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH isključila je iz članstva Suada Obradovića Sutka, službenog predstavnika FK Blagaj, te mu zabranila obavljanje bilo kakve funkcije u nogometu zbog napada na trojicu sudija.

Podsjetimo, Obradović je fizički napao sudije tokom juniorske utakmice FK Blagaj i FK Sloga, a onda ih presreo nekoliko kilometara od Blagaja te uz prijetnju vatrenim oružjem prisilio da izađu iz svog automobila, nakon čega je jednoga sudiju u predjelu glave udario drškom od pištolja.

Obradović i FK Blagaj kažnjeni su i novčano sa po 1.000 KM.

NS BiH kaznio je nogometaša Sloge Marinka Miličevića sa dvije godine neigranja, jer je, istog dana kada se desio incident u Blagaju, pretukao nogometaša Novog Travnika Haruna Latića u gostujućoj svlačionici na stadionu Babovac, a u poluvremenu odigravanja utakmice Novi Travnik-Sloga.

Sloga je kažnjena sa 2.000 KM zbog loše organizacije tog susreta, a Novi Travnik je kažnjen jer su predstavnici toga kluba samovoljno povukli igrače sa terena zbog tog incidenta.

Budući da to po propozicijama takmičenja nisu smjeli uraditi, NS BIH je ovaj susret registrirao službenim rezultatom 3:0 u korist Sloge.

Zbog napuštanja terena službeni predstavnik Novog Travnika Nasko Bajramović te njihov trener Boris Bilješko dobili su šest mjeseci suspenzije i po 300 maraka novčane kazne.