BiH
0

Predstavnički dom usvojio budžet institucija BiH za 2008.

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je večeras u Sarajevu usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu, prema kojem budžet za ovu godinu iznosi 1.186.357.560 KM. Za predloženi budžet glasalo je 29 poslanika, 8 je bilo protiv, a 3 suzdržana.

Uz to, poslanici su prihvatili i zaključak da se zaduži Vijeće ministara da uradi plan aktivnosti na rješavanju smještaja institucija BiH kako bi se smanjili troškovi zakupa tih institucija.

Nakon duže rasprave poslanici su sa 22 glasa za, 16 glasova protiv i 2 suzdržana podržali principe prijedloga zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH, a sa 22 glasa za, 17 protiv i jednim suzdržanim principe prijedloga zakona o direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi u BiH.

Sjednica je večeras prekinuta, a dogovoreno je da preostale tačke dnevnog reda budu razmatrane na narednoj sjednici koja bi trebala biti održana početkom marta.