BiH
0

Predstavnički dom razmatra izvještaje o poslovanju RTV FBiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu u toku je poslanička rasprava na osnovu izvještaja o prošlogodišnjem poslovanju Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine, dokumenta o bilansu stanja i uspjeha te medijske kuće u periodu od 2008. do 2011., kao i izvještaja nezavisne i federalne revizije o njenom prošlogodišnjem djelovanju

Sjednici prisustvuju predstavnici upravljačkih struktura i menadžmenta RTV-a. Suština njihovih izlaganja je da RTVFBiH danas ima mnogo stabilniju finansijsku situaciju, da je uspjela umanjiti dugovanja zatečena 2008. godine, zatim da je trenutno najgledanija TV u Federaciji i da njeno poslovodstvo nastoji i dalje unaprijediti stanje.

Ova tačka dnevnog reda otvorena je kasno poslijepodne pa će sjednica vjerovatno nakon njenog završetka biti prekinuta. U nastavku sjednice, čiji će termin biti određen naknadno, na redu će biti stanje u Razvojnoj banci FBiH.

Za ponedjeljak, 3. decembra, najavljena je posebna sjednica Predstavničkog doma posvećena isključivo federalnom budžetu za iduću godinu.