BiH
0

Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu zakona o visokom obrazovanju u BiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o visokom obrazovanju u BiH, sa izvještajem Ustavnopravne komisije.

Poslanici bi u drugom čitanju trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Državnoj graničnoj službi BiH, te Prijedlog zakona o radijacijskoj i nuklearnoj sigurnosti u BiH.

U prvom čitanju bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama BiH, čiji je predlagač poslanik Momčilo Novaković.

Predviđeno je i razmatranje dvadesetak zakona koje je na privremenoj osnovi prograsio visoki predstavnik, a koji još uvijek nisu usvojeni u Predstavničkom domu. Članovi Kolegija Doma su uputili zahtjev da se ti zakoni razmatraju po hitnom postupku.

Na dnevnim redu bi trebao da se nađe i izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o prijedlogu zaključka poslanika Zlatka Lagumdžije u vezi sa izradom mape puta za povratak tzv. alžirske grupe iz Gvantanama, kao i izvještaji o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju te Ureda za razmatranje žalbi za 2006. godinu.

Trebalo bi biti obavljeno i imenovanje tri člana iz Predstavničkog doma u Ad hoc komisiju za provođenje procedure imenovanja Ombudsmena BiH.