BiH
0

Predstavnički dom PSBiH sutra o plaćama u institucijama BiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Prijedlog ovog zakona, uz jedan broj amandnama, podržala je Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o Fiskalnom vijeću BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Predviđeno je i razmatranje prijedlog zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o jedinstvenom matičnom broju, Zakona o ličnoj karti državljana BiH te Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.

U prvom čitanju bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje unutar Sporazuma CEFTA čiji je predlagač poslanik Jerko Ivanković Lijanović.

Poslanici bi u u drugom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, a u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Na dnevnom redu je i imenovanje generalnog revizora i zamjenika generalnog revizora, a kandidatsku rang - listu je dostavila Komisija za izbor generalnog revizora i zamjenika generalnog revizora.