BiH
0

Predstavnički dom PSBiH sutra o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na dnevnom redu sjednice zakazane za sutra trebalo da ima potvrdu imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedništvo BiH je danas, na sjednici u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju Nikole Špirića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a prema proceduri imenovanje treba da potvrdi i Predstavnički dom parlamenta BiH.

Sutra ujutro, prije sjednice Predstavničkog doma, trebala bi biti održana sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH koja će razmotriti podobnost i dati mišljenje-preporuke za potvrđivanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Nikola Špirić, koji je do sada obavljao funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, podnio je ostavku na tu funkciju nakon što je visoki predstavnik u oktobru donio odluku u vezi s radom Vijeća ministara BiH.

Predstavničko dom bi na sutrašnjoj sjednici trebao da razmatra Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Predviđeno je i razmatranje Izvještaja komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o mišljenju Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost o Prijedlogu zakona o policijskoj strukturi u BiH, čiji su predlagači poslanici Drago Kalabić i Branko Dokić.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebao da se nađe i prijedlog za imenovanje članova međuparlamentarnih grupa prijateljstva te davanje saglasnosti za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma, ugovora i konvencija.