KCUS
0

Predstavnici slovenske ambasade posjetili Nijaza Zorlaka

FENA
Predstavnici Ambasade Republike Slovenije u BiH danas su u Kliničkom centru Sarajevo posjetili Nijaza Zorlaka, ozlijeđenog u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovala i ambasadorica Republike Slovenije, saopćeno je danas iz Ambasade Slovenije u BiH.

U saopćenju se navodi da su predstavnici Ambasade do današnjeg dana već više puta stupili u kontakt s doktorima koji ga liječe i zanimali se za njegovo zdravstveno stanje, koje nije dozvoljavalo da bi ga posjetili prije današnjeg dana.

U kratkom razgovoru sa Zorlakom predstavnici Ambasade izrazili su žaljenje zbog teške saobraćajne nesreće i nadu u skorašnje ozdravljenje.

U razgovoru s doktorima koji liječe Zorlaka predstavnici Ambasade ponovo su se upoznali o zdravstvenom stanju ozlijeđenog te da se njegovo stanje poboljšava, a da doktori još ne mogu prognozirati ishod liječenja. Predstavnici Ambasade će i dalje pratiti zdravstveno stanje ozlijeđenog.

Predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije nedavno je obavio razgovor s ambasadoricom Republike Slovenije u BiH koja je u saobraćajnoj nesreći lakše ozlijeđena i na liječenju je u Ljubljani. Istraga okolnosti saobraćajne nezgode još nije završena zato nije moguće govoriti o odgovornosti za prouzrokovanje saobraćajne nezgode.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije očekuje da će mu nadležni organi BiH što prije posredovati podatke o toku istrage. Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije zahvaljuje vlastima BiH za sudjelovanje i još dalje će se truditi za održavanje i očuvanje odličnih bilateralnih odnosa između država, navodi se u današnjem saopćenju Ambasade Slovenije u BiH.