BiH
0

Predstavnici sindikata PPDIVUT BiH razgovarali s Ivicom Todorićem

FENA
U upravi "Agrokora" u Zagrebu danas je održan sastanak delegacije Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH na čelu sa predsjednikom Mehmedom Avdagićem i predsjednika Koncerna "Agrokor" Ivice Todorića i menadžera za ljudske resurse Mate Greganića, a sastanku je prisustvovao i predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske Josip Pavić.

Kako je saopćeno iz ovog sindikata, iskazano je opredjeljenje dva socijalna partnera da će i u buduće izgrađivati partnerske odnose s punim obostranim razumjevanjem i povjerenjem, a što je i do sada više puta potvrđivano u rješavanju sindikalnih pitanja u svih šest kompanija Koncerna „Agrokor“ u BiH i to u DC „Rajlovac“ Sarajevo, „Zvijezda“ Sarajevo, „Ledo“ Čitluk, „Velpro“ Sarajevo, „Agrokor-Zagreb“ Grude, „Sarajevski kiseljak“ Kiseljak, a čiji su radnici članovi Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH.

Avdagić je predočio radnu verziju materijala za organiziranje koordinacionog odbora sindikalnih organizacija Agrokorovih kompanija za BiH i kako su se stekli uvjeti za vođenje procedure za izbor i konstituiranje.

Predložio je Todoriću da prisustvuje prvoj konstituirajućoj sjednici. Ovaj prijedlog je, kako je istakao Todorić, rado prihvaćen, jer je u BiH za njega i „Agrokor“ najozbiljniji partner u socijalnom dijalogu Sindikat PPDIVUT BiH i njegov predsjednik Avdagić.

Dalje je Todorić najavio da će i u buduće imati razumijevanja prema zahtjevima Sindikata PPDIVUT BiH i da će tražiti od menadžera u svojim kompanijama u BiH da isto tako sa Sindikatom PPDIVUT BiH i njegovim predsjednikom jačaju socijalni dijalog na najvećoj mogućoj razini, kao što je to i do sada bilo.

Isto tako Todorić je istaknuo da je siguran da će i radnici u kompanijama koje su nedavno ušle i koje će tek ući u sastav koncerna „Agrokor“ kroz Sindikat PPDIVUT BiH, zajedno sa ostalim radnicima – članovima ovog Sindikata, ojačati radnički pokret u BiH.