BiH
0

Predstavnici OŠ "Ćamil Sijarić" posjetili Općinu Novi Grad

Klix.ba
Povodom završetka projekta zamjene kompletnih instalacija za grijanje u Osnovnoj školi "Ćamil Sijarić", koje je finansirala Općina Novi Grad, predstavnici škole direktorica Jasmina Husić, predsjednik Vijeća roditelja Nermin Zulfikarpašić, bibliotekar Ajdin Pašić i Nejla Subašić, predsjednica Vijeća učenika posjetili su danas Općinu, gdje ih je primio načelnik mr. Semir Efendić.

Tom prilikom direktorica Husić je uručila zahvalnice načelniku Efendiću i savjetniku općinskog načelnika Safetu Mešanoviću za doprinos u rješavanju dugogodišnjeg problema sa grijanjem u ovoj osnovnoj školi.

Također, u ime učenika škole, učenica Nejla Subašić načelniku i savjetniku načelnika uručila je slike - radove učenika kao znak zahvalnosti za stvaranje boljih uslova za boravak učenika u njihovoj školi.

"Zahvaljujući načelniku i njegovim saradnicima učenici i uposlenici naše škole nakon 15 godina prvi put su zimu dočekali u toplim učionicama. Osjećali smo potrebu da im se zahvalimo na tome što su prepoznali naš problem, uključili se u njegovo rješavanje i izdvojili sredstva za zamjenu kompletnih instalacija za grijanje. Radovi su završeni, tako da sada prvi put osjetim razliku temperature u dvorištu i u školskim prostorijama", kazala je tom prilikom direktorica Husić.

Dodala je da su radili u nesnošljivim uslovima, u hladnim učionicama, te da su u školu dolazili sa posebnom opremom, toplim čizmama, jaknama..

"Djeca su na nastavi sjedila u jaknama, kapama i rukavicama, a njihovi nastavnici u kaputima. Od dana kada je grijanje pušteno nastava se odvija u normalnim uslovima. Nakon 15 godina riješen je naš problem. Imamo samo riječi pohvale za odnos ove lokalne zajednice prema obrazovanju", kazala je direktorica Husić.

Učenica Nejla Subašić, koja je i predstavnica dječije grupe "Glas djece", izrazila je zahvalnost menadžmentu Općine na finansijskoj podršci pri realizaciji projekta grijanja škole.